Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.


Van: Marieke HBcentrum Hoogkarspel (hoofdvestiging)
woensdag 11 sep 2024 16:27u
als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan.

“Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
— Jan de Koning

Het reguliere onderwijssysteem is niet altijd passend voor hoogbegaafde kinderen en jongeren, vooral als er sprake is van uitzonderlijke begaafdheid of een bijkomende diagnose zoals dyslexie, dyscalculie, autisme, ADHD of andere factoren die de schoolgang bemoeilijken. Het blijven aanpassen aan een systeem dat niet aansluit, kan uiteindelijk traumatisch zijn en de ontwikkeling verstoren.

Bij HBplus bieden we ontwikkelingsgerichte zorg voor hoogbegaafde kinderen en jongeren. Ons gepersonaliseerde maatwerk in groepsverband met ontwikkelingsgelijken, zowel fysiek als online, biedt een veilige plek voor kinderen die vastlopen in het reguliere onderwijssysteem. Denk hierbij aan “thuiszitters” of kinderen die te maken hebben met schooluitval. Met kleine groepen (maximaal 12 kinderen per groep) zorgen onze gediplomeerde HB-professionals en HB-docenten voor een omgeving waarin zij zich gezien, gehoord en begrepen voelen.

Sinds de start in 2013 heeft HBplus al vele kinderen geholpen hun weg terug naar school te vinden of zelfs een diploma te behalen via ons maatwerkprogramma. Ons aanbod richt zich op zowel extra uitdaging en verrijking als het wegwerken van hiaten. Daarbij werken we nauw samen met ouders en scholen om schooluitval te voorkomen of te doorbreken. Dankzij ons geavanceerde online portaal kunnen alle betrokkenen op de hoogte blijven van de voortgang, zodat we snel kunnen schakelen wanneer dat nodig is.

Of het nu gaat om het opbouwen van vertrouwen, het werken aan persoonlijke doelen of cognitieve ontwikkeling: bij HBplus creëren we ruimte voor autonomie en groei in een warme, liefdevolle omgeving.

Wil je meer weten of een kind of jongere aanmelden? Ga dan naar www.hbplus.nl.

#hoogbegaafd #ontwikkelingsgerichtezorg #onderwijsopmaat #dyslexie #dyscalculie #autisme #adhd #thuiszitters #schooluitval #HBplus #maatwerkonderwijs #onderwijsvernieuwing #hoogbegaafdheid #zorgopmaat

POLL: