HBspot: Marloes


hbspot marloes

Naam: Marloes
Regio: Noord-Holland

HBprofessional: Marloes, als HBprofessional, heeft een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van hoogbegaafdheid in al zijn aspecten. Haar expertise strekt zich uit van het begeleiden van zowel kinderen als volwassenen tot het aanbieden van gespecialiseerde trainingen en observatiediensten. Door haar vermogen om wetenschappelijke inzichten te integreren met praktische vaardigheden, is Marloes een onmisbare bondgenoot voor scholen, ouders en organisaties die meer willen weten over hoogbegaafdheid en hoe ze hoogbegaafde individuen op de best mogelijke manier kunnen ondersteunen.


HB-gezinswerker: Marloes biedt als HB-gezinswerker waardevolle ondersteuning aan gezinnen met hoogbegaafde kinderen. Ze richt zich op het begrijpen en aanpakken van specifieke uitdagingen binnen het gezin, biedt individuele begeleiding voor kinderen en advies voor ouders, en faciliteert communicatie en begrip binnen het gezin. Haar doel is om een ondersteunende omgeving te creëren waarin hoogbegaafde kinderen kunnen gedijen en gezinnen kunnen floreren.

Autisme: Marloes is een ervaren professional met een jarenlange expertise in het begeleiden van gezinnen die te maken hebben met autisme. Gedurende haar carrière heeft ze zich toegewijd aan het ondersteunen van gezinnen bij het begrijpen en omgaan met de uitdagingen die gepaard gaan met autisme. Haar diepgaande kennis en empathische benadering stellen haar in staat om gezinnen te helpen bij het ontwikkelen van effectieve strategieën voor communicatie, gedragsmanagement en het bevorderen van een positieve gezinsdynamiek. Marloes gelooft in het creëren van een ondersteunende en inclusieve omgeving waarin gezinnen zich gesteund voelen en waarin individuele behoeften worden erkend en gerespecteerd. Met haar passie voor het welzijn van gezinnen met autisme biedt Marloes waardevolle begeleiding en ondersteuning die bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven voor alle betrokkenen.
Observaties binnen de GGZ: Marloes is een ervaren professional binnen de GGZ, gespecialiseerd in het uitvoeren van observaties. Haar werk omvat het zorgvuldig observeren en analyseren van cliëntgedrag, emoties en interacties om waardevolle informatie te verzamelen voor diagnostiek, behandeling en behandelplanning. Haar toewijding aan nauwkeurige observaties draagt bij aan gepersonaliseerde zorg en een ondersteunende omgeving voor cliënten, wat hun welzijn en herstel bevordert.

Transformatiecoach: Marloes richt zich op holistische en multidimensionale benaderingen die niet alleen een mentale, maar ook de diepere lagen van het zelf aanspreken. Ze biedt verschillende bewustwording methoden aan om persoonlijke groei te versnellen en echte verandering te realiseren, waarbij ze levenslange issues, energetische blokkades of trauma’s aanpakt en mensen terugbrengt naar hun authentieke zelf.

Opleider HB-gezinswerker
Marloes is een bevlogen en ervaren opleider die zich toelegt op het trainen van professionals in de jeugdhulpverlening. Met haar uitgebreide kennis over hoogbegaafdheid en de specifieke behoeften van hoogbegaafde kinderen en gezinnen, biedt zij een waardevolle en diepgaande leerervaring.

Haar aanpak kenmerkt zich door een combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische toepassingen, waarbij ze gebruikmaakt van gerenommeerde bronnen zoals de onderzoeken van Linda Silverman en James T. Webb. Marloes weet complexe theorieën toegankelijk te maken en creëert een open en interactieve leeromgeving waarin deelnemers vrij zijn om vragen te stellen en hun eigen visie te ontwikkelen.

Onder haar begeleiding leren jeugdzorgmedewerkers, jeugdconsulenten, ggz-medewerkers en (ortho)pedagogen hoe zij hoogbegaafdheid kunnen herkennen, begrijpen en effectief kunnen ondersteunen. Marloes' training helpt misdiagnoses te voorkomen en biedt handvatten voor een passende benadering, waardoor hoogbegaafde kinderen en hun gezinnen beter geholpen worden. Haar deskundigheid en enthousiasme maken de opleiding tot HB-gezinswerker een waardevolle investering voor elke professional in de jeugdhulpverlening.

Als je geïnteresseerd bent in het inhuren van een van onze professionals voor hun specifieke kwaliteiten, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen via info@hbspot.nl.