HBspot: Patricia


hbspot patricia

Naam: patricia
Regio: Noord-Holland

Naast haar eigen werkzaamheden als HBspot, wordt Patricia ook ingehuurd bij onze dienst HBplus, HBkamp, HBprofessional en HBcollege.


HBprofessional: Als HBprofessional heeft Patricia diepgaande kennis en uitgebreide ervaring op het gebied van hoogbegaafdheid in de breedste zin van het woord. Haar expertise strekt zich uit over verschillende facetten van hoogbegaafdheid, variërend van de begeleiding van kinderen en volwassenen tot het bieden van gespecialiseerde trainingen en observatiediensten. Patricia combineert wetenschappelijke inzichten met praktijkervaring, wat haar tot een onmisbare partner maakt voor scholen, ouders en organisaties die meer willen begrijpen over hoogbegaafdheid en hoe zij hoogbegaafde individuen optimaal kunnen ondersteunen.

Ervaringsdeskundige: Patricia heeft zelf als ouder van hoogbegaafde kinderen ervaren welke uitdagingen gepaard gaan met het begeleiden en ondersteunen van deze kinderen in hun ontwikkeling.
Coaching voor volwassenen en kinderen (HB/UHB): Patricia biedt op maat gemaakte sessies die inspelen op individuele behoeften.

Ondersteuning bij schoolgesprekken: Patricia helpt je navigeren door het onderwijssysteem en zorgt ervoor dat je stem wordt gehoord.

Lezingen over hoogbegaafdheid: Patricia deelt haar expertise over hoogbegaafdheid als zelfstandig professional bij HBcentrum, waar ze waardevolle lezingen en workshops geeft aan scholen en organisaties om een dieper begrip te bevorderen en ondersteuning te bieden aan hoogbegaafde leerlingen.

EXPERT Wereldspel: Onder de deskundige leiding van Patricia streeft het Expert Wereldspel ernaar om een diepgaand inzicht te verkrijgen in de sterke punten, voorkeuren en eventuele obstakels van de deelnemers op het gebied van leren en denken. Hierdoor is Patricia in staat om op maat gemaakte aanbevelingen te doen voor onderwijs- en ondersteuningsstrategieën die perfect passen bij de individuele behoeften van elke deelnemer.

LEREN LEREN Methode trainer: Als trainer van de LEREN LEREN Methode, gebruikt Patricia een unieke aanpak om leerlingen te helpen effectiever te leren. Deze methode biedt praktische en wetenschappelijk onderbouwde strategieën waarmee studenten hun studievaardigheden kunnen verbeteren en hun leerprestaties kunnen optimaliseren.

Schatgravers: Patricia maakt gebruik van het spel "Schatgravers" als een krachtig instrument voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit spel biedt een speelse en creatieve benadering om verborgen talenten, kwaliteiten en innerlijke schatten te ontdekken en te waarderen.

COACHEE-spel: Als onderdeel van haar praktijk maakt Patricia gebruik van het COACHEE-spel als een dynamisch hulpmiddel voor persoonlijke ontwikkeling. Het spel biedt een interactieve en speelse aanpak om inzicht te krijgen in persoonlijke doelen, uitdagingen en kansen voor groei.

Visueel screener (Fixatie Disparatie): Patricia gebruikt de bioptor als een essentieel instrument om visuele uitdagingen te detecteren die het leerproces kunnen beïnvloeden. Deze screening biedt een gestructureerde en nauwkeurige methode om potentiële visuele problemen te identificeren die van invloed kunnen zijn op de leerprestaties van kinderen en jongeren.

Observaties op scholen: Als onderdeel van haar diensten aan scholen, voert Patricia grondige observaties uit waarbij ze zich richt op het identificeren en analyseren van het gedrag, de leerstijlen en de sociale interacties van hoogbegaafde leerlingen tijdens hun dagelijkse schoolbezigheden.

Kindercoach: Patricia biedt als kindercoach ondersteuning aan kinderen en jongeren bij hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Met een empathische en op maat gemaakte aanpak helpt ze hen om hun innerlijke kracht en capaciteiten te ontdekken, en om effectief om te gaan met de uitdagingen die ze tegenkomen in hun dagelijks leven.

Als je geïnteresseerd bent in het inhuren van een van onze professionals voor hun specifieke kwaliteiten, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen via info@hbspot.nl.