HBkids Groep : Recensies


hbkids groep recensies

Lees de recensies over onze HBkids Groepen

Anoniem
Hoe heeft u de dienst ervaren: Heel positief. In de groep heerste een hele fijne en veilige sfeer. Vanaf het eerste moment voelde ik me als ouder begrepen, dat ik me niet hoefde te excuseren voor eventueel bijzonder of druk gedrag van mijn zoon, omdat hij gewoon geaccepteerd en gezien werd zoals hij is. Ook heel fijn om contact met de andere ouders te hebben! Fijn dat je niks hoeft uit te leggen en je niet hoeft te verdedigen omdat mensen niet begrijpen hoe het is om een HB-kind op te voeden. Er werd goed aan mijn zoon’s ontwikkeldoelen gewerkt en hij is daarin ook mooi vooruit gegaan. Het was jammer dat de groep op het laatst zo klein was. Het is dan moeilijk om aan bepaalde doelen te werken (zoals sociale vaardigheden, m.n. omgaan met verschillende type kinderen en leren om niet altijd je eigen dingen te willen doen maar ook compromissen te sluiten etc. Het groepje (3 kinderen) was eigenlijk net iets te klein in de periode voordat het stopte.
Hoe heeft uw kind de dienst ervaren: Mijn zoon vond de HBkids groep geweldig. Hij ging met veel plezier heen en kwam blij en enthousiast terug. Je merkte dat hij geprikkeld werd om zijn hersenen te gebruiken op een manier waarop dat op school te weinig gebeurt. Vanaf dag 1 viel het hem op dat deze kinderen hem begrepen, zijn humor snapten en daar zelfs op door gingen met eigen grapjes etc. Het was een plek waar hij zichzelf mocht zijn en zich thuis voelde.
Welk cijfer zou u deze dienst geven: 9

Anoniem
Hoe heeft u de dienst ervaren: Geweldig! De enige plek waar mijn zoon echt wordt gezien!
Hoe heeft uw kind de dienst ervaren: Hij gaat er graag naartoe
Welk cijfer zou u deze dienst geven: 10

- Anoniem
Ooit een vergelijking gemaakt tussen een orchidee en kinderen.
" kwetsbaar, mooi en teder" iets wat zo mooi kan bloeien met de
juiste zorg, aandacht en een beetje liefde.

Ruim een half jaar geleden, hadden wij een orchidee zonder bloemen,
zonder knoppen. Een jongentje die niks meer wou.
Gefrustreerd en boos op de wereld. Zelfs de interactie met andere was al te veel.

Nu vorige week,
"Mama, morgen ochtend vraag ik niet of ik al naar beneden mag. Ik ga zelf en dan maak ik voor jou een ontbijtje"

De volgende ochtend word ik om 7:05 gewekt door mijn zoon. Een bakje koffie, broodje pindakaas en een kaartje in zijn hand.

Een wereld van verschil, en dat in een half jaar tijd. Bloeit nog niet in zijn volle kracht. Maar de knoppen zijn weer aanwezig. Door die juiste aandacht, liefde en zorg kijken wij nu vol verwachting uit naar de dag dat die knoppen uit zullen komen.

Dank je wel.

- Anoniem
Zoeken naar de juiste uitdaging!

Vanaf het moment dat onze zoon op school kwam, viel het ons op dat hij best wel veel kon. Hij was onze eerste en wij wisten niet beter.

Al snel kwamen we erachter dat hij alles op school wel heel snel oppikte, maar toch ook erg van spelen hield. Vanaf groep drie begon het pas echt op te vallen.

Hij had het lezen en schrijven zo onder de knie. Gelukkig zat hij in een combi klas en leerde hij op eigen initiatief mee met alles wat groep vier voor de kiezen kreeg. Zo verveelde hij zich geen moment.

Totdat hij in de combi klas in groep vier kwam. Weg was de uitdaging.

Hij had in groep drie al veel opgepikt, dus niets was echt nieuw voor hem.

Toen werd hij veel ziek. Elke keer weer een infectie, van oor- tot luchtweg- en tot slot longontsteking. In november hebben we als ouders aan de bel getrokken op school en bij de huisarts. We gingen een scala van trajecten in.

Na een heleboel onderzoeken werd hij uiteindelijk getest op zijn IQ, toen werd er een hoop duidelijk. Tenminste, nu stond er op papier, wat we als ouders al lang wisten... Wat nu?

De zoektocht naar uitdaging begon. De school toonde goede inzet en er werden stappen ondernomen, maar ondanks dat hun inzet heel positief was, kwam er niet veel van de grond waarbij hij echt uitgedaagd werd. Onze zoon werd steeds weer ziek, bozer en vermoeid.

Via via werden wij gewezen op het hoogbegaafdheid centrum in Zwaagdijk-Oost, dezelfde vrijdagochtend zaten we aan tafel bij Marieke.

We hoefde ons dit keer niet te verdedigen en veel uitleg te geven, Marieke wist precies wat we mee maakten en hoe onze zoon in elkaar steekt. Wat een verademing!

Na de voorjaarsvakantie mocht onze zoon gelijk naar de HB kids groep. Hij kwam laaiend enthousiast terug en kon niet wachten tot hij weer mocht komen.

Hij vind het geweldig; het contact met gelijkgestemden, de manier van omgang en communiceren, de rust en ontprikkeling, het luisteren naar elkaar en advies geven aan elkaar, de opdrachtjes, het maken van een machine, het mogen denken en het niet anders zijn dan andere kinderen!

We zijn nu een half jaar verder en zien onze zoon opknappen. Hij geniet van de twee uur per week bij HB Kids. We hebben goed overleg met Marieke en ook voor het volgende schooljaar zijn we aan het onderzoeken wat onze opties zijn.

Het is fijn om met iemand je zorg te kunnen delen die in een zelfde situatie heeft gezeten met haar kinderen. Tegelijkertijd heeft zij kennis van ons onderwijssysteem en de mogelijkheden daarbinnen. Er is namelijk zoveel meer mogelijk. Alleen moet je daar als ouder zelf achter komen.

Onze zoon kan niet wachten tot de vakantie voorbij is en hij weer naar HB kids mag….En wie weet nog wel vaker!

Ga zo door Marieke en Arno!!!

- Anoniem
Onze zoon was als baby heel zoet tot het moment dat hij kon lopen. Hij speelde slecht met andere kinderen en leefde veel in zijn eigen wereldje.
Als iemand iets van hem vroeg of iets van hem wilde dan gaf hij aan dit niet te willen. Dit uitte zich dan vaak in woede uitbarstingen en driftbuien.
Hij plaste ook veel in zijn bed en had last van stemmingswisselingen. Hij had Weinig tot geen vriendjes.

Onze zoon is sinds hij naar hbkids gaat enorm veranderd. Hij is blij en gaat daar ook graag heen. Hij heeft nu ook een aantal vriendjes. Hij plast niet meer in bed en heeft veel minder tot geen driftbuien meer. Al met al zijn wij als ouders heel blij voor onszelf maar vooral voor onze zoon.
Hij is ontzettend veranderd en zit veel beter in zijn vel.

- Anoniem
Ons kind is in 2015 bij HB-kids gekomen. Het is leuk om te zien hoe enthousiast hij daar vandaan komt. De proefjes, zoals bijvoorbeeld het gooien met eieren zonder dat ze stuk gaan, vond hij het leukste. Wat wij goed vinden aan HB-kids is dat zij proberen om ieder kind zichzelf te laten zijn. Het positief benaderen en benadrukken dat het kind goed genoeg is, dat is iets waar ze goed in zijn. Zo hebben ze een thema gehad waar ons kind geleerd had dat het niet erg is om foutjes te maken.

Marieke heeft ons ook ondersteund bij een gesprek met school. Je voelt je gesterkt en hebt het idee dat er naar je geluisterd wordt.

- Anoniem
Vanaf dat onze zoon 1,5 was merkten we dat hij op sommige gebieden sneller was dan gemiddeld. Tot hij 2,5 jaar was konden we hem genoeg uitdaging bieden. Toen begon hij steeds vaker driftbuien te krijgen, dwars en boos was hij. Tenzij we weer nieuwe uitdaging boden: letters leren, puzzels van 50 stukjes of meer, verhalen over vulkanen en het heelal. Thuis konden we dat redelijk aan, al kostte het enorm veel energie. Op het kinderdagverblijf liet zoon dit niet zien. Hij speelde niet met andere kindjes, wilde alleen met de juffen spelletjes doen en puzzels maken. Ze zagen dit als sociaal emotioneel achterlopen, in werkelijkheid vond hij geen aansluiting bij de kinderen van zijn leeftijd en zocht daarom zijn juffen op. Steeds vaker hadden we thuis een boos en driftig kind, ongelukkig en moe.

Het ging niet meer, thuis veel strijd, kostte ons teveel energie en we wisten niet meer wat we moesten doen.

Toen kwamen we bij HBkids. Eindelijk erkenning, voor ons maar ook voor onze zoon. Sinds februari, toen was hij bijna 3,5, gaat hij naar HBkids. Wat is hij opgeleefd! In plaats van boos en verdrietig worden als iets niet lukt (hier hebben we het over lezen en schrijven, rekenen, een auto tekenen), probeert hij het vaker, verstopt hij wat hij kan niet meer voor iedereen en is weerbaarder geworden. Thuis is het nog steeds wel moeilijk soms, wij ouders moeten steeds schakelen tussen op een hoger niveau communiceren als het gaat over bijvoorbeeld waterzuivering of gasreuzen en zwarte gaten en communiceren op niveau van een kind van 3,5 jaar als het gaat om bang voor het donker of geen koekje mogen voor het eten. HBkids helpt ons hierbij, we kunnen terecht voor advies, een luisterend oor, ontmoetingen met andere ouders. Ook in de schoolkeuze voor onze zoon staan ze ons bij.

Op het kinderdagverblijf zijn ze inmiddels overtuigd en dat is fijn, maar daar lopen we er nu tegenaan dat daar te weinig uitdaging is voor onze zoon. Hij wil er niet meer heen, maar helaas is er geen andere oplossing. We hopen straks op school een goede plek voor hem te vinden, maar gelukkig kan hij ook naar HBkids blijven gaan waar hij zich begrepen voelt, uitdaging krijgt, ontwikkelingsgelijken kan ontmoeten en vooral, het belangrijkste; zichzelf kan zijn en gelukkig.

- Anoniem
Onze oudste zoon is altijd 'anders' geweest. Op de crèche dachten ze aan autisme, maar dat hebben wij nooit geloofd. Opvallend hoe jong hij al goed kon praten, analyses maakte en oog had voor detail. Niets ontging 'm en hij vroeg als 3jarige al 'waar komt de eerste mens vandaan?' Na een jaar kleuterschool had hij steeds vaker woede-uitbarstingen en kon hij slecht in slaap komen. Iom school hebben we hem laten testen en bleek hij Hb 140+. In groep 3 was hij snel uitgekeken en kwam steeds vaker gefrustreerd uit school. Via via hoorden we van HBkids. De intake was al een verademing. Wat een herkenning. Eindelijk iemand die ons begrijpt. We waren van plan alleen onze oudste op te geven maar na de intake hebben we beide kinderen opgegeven om ook de jongste zoon alvast te begeleiden in de desillusie die de kleuterklas zal zijn als hij eindelijk naar school mag.

Het was echt opvallend hoe een kind dat niet van nieuwe dingen houdt zich meteen thuis voelde vanaf de eerste minuut. Hij wordt daar goed begeleid en leert dat je fouten mag maken, dat niet alles perfect hoeft. En ze doen daar de meest geweldige opdrachten die je thuis niet zou verzinnen. Raketten maken die echt wegschieten, testen of je over water (met maizena) kunt lopen. En in elke opdracht zitten dan strategieën verwerkt die Hb-kinderen spelenderwijs kunnen leren: doorzetten, samenwerken, falen mag, niet alles hoeft perfect. Onze kinderen kijken er de hele week naar uit om weer naar HBkids te mogen. Ze voelen zich daar erg op hun gemak en gaan er graag heen. Er is uiteraard oog voor wat er nodig is om op school niet gefrustreerd te raken en op te geven, maar er is vooral oog voor wie je bent en waar je zelf tegenaan loopt als (hoogbegaafd) kind. Begrijpen hoe je in elkaar zit en waarom je dingen doet en denkt. En eindelijk eens andere kinderen die hetzelfde denken en die dezelfde dingen meemaken.

Heel bijzonder hoe betrokken de HB-coaches zijn. Alsof jouw kinderen de enige zijn die ze begeleiden.

Kortom, wij kunnen niet meer zonder. Telkens als we tegen problemen aan lopen is HBkids 'toevallig' met iets bezig wat voor ons uitkomst biedt.

Zo ook het 'ivio-project' van HBplus wat in september van start gaat. Precies wat we nodig hebben. School
is heel betrokken, maar kan gewoon niet de uitdaging bieden die onze oudste nodig heeft. En ook in die zoektocht is HBkids 'toevallig' precies met dat bezig wat wij nodig hebben. 1 dag per week verbredende educatie om uitgedaagd te blijven en zin te houden in leren. En tegelijk ook te 'leren leren' want op school is alles zo eenvoudig dat dat er niet van komt.

Ook als ouders heel fijn om een plek te hebben waar je niets hoeft uit te leggen, je je niet hoeft te verdedigen voor de soms uitzonderlijke keuzes die je maakt voor je Hb-kinderen.

HBkids bedankt voor jullie hulp!

- Anoniem
We hebben twee zonen waarbij we zagen dat ze extra ondersteuning nodig hadden. Op school was een informatie markt, waar HBKIDS stond. Ik dacht, waarom niet en ga in gesprek. HBKIDS nodigde mij uit voor een gesprek om over beide jongens te komen praten. Het plaatje werd, in dat gesprek, compleet.

Buitengesloten, teruggetrokken, onzeker en gepest. Woorden die voor onze oudste zoon van toepassing waren. Hij heeft een diagnose, maar verklaarde dat alles? Daar twijfelden wij sterk aan, maar een andere verklaring was er niet. Tot na het gesprek met HBKIDS, toen werd de behoefte van onze zoon duidelijk. Gelukkig kon hij snel deelnemen in de groep. Daar onze zoon het heel erg spannend vond, waren ze bij HBKIDS zo goed om af te spreken dat hij eerst zou komen kijken en daarna beslissen. Na de eerste keer zei onze zoon al: mama nu snap ik het! Nu snap ik waarom kinderen mij niet begrijpen en ik hun niet. De kinderen van de groep begrijpen mij wel. Ik mag zijn wie ik ben en hoef me niet voor hen onder te doen. Nu heeft hij vrienden met wie hij daar heerlijk kan spelen en op wie hij kan vertrouwen. Hij heeft veel geleerd over zichzelf, waardoor zijn zelfvertrouwen heel erg is toegenomen. Na enkele seizoenen gaat hij nog steeds met heel veel plezier, plezier wat hij in andere groepen niet ervaart.

Voor onze jongste zoon bleek de groep te druk. HBKIDS ondernam gelijk actie en ze boden aan om hem individueel te begeleiden. Bij HBKIDS krijgt hij nu de uitdaging die hij nodig heeft en die school hem niet kan bieden. Per keer wordt bekeken, wat is zijn behoefte op dit moment. Doordat er leuke en uitdagende dingen gedaan worden met hem, komt hij helemaal op de praatstoel. Hij kan zich compleet ontladen van zijn problemen en zelfs sinds kort lukt het hem om mee te denken naar oplossingen. Onze zoon kijkt er elke keer weer naar uit om te gaan.

Wat voor ons ouders heel prettig is dat HBKIDS de ouders niet vergeet! Bijeenkomsten, individuele gesprekken, adviezen en tips, het is allemaal mogelijk.

- Anoniem
Mijn beide zoons zijn hoogbegaafd, de oudste getest (140+) de jongste niet getest, maar van het zelfde laken een pak. Vanaf het moment dat school begon veranderde mijn oudste zoon van een lief, open en sociaal kind in een onhandelbaar kind.
Ondanks het feit dat de school wist wat voor mogelijkheden hij had, werd hij zo weinig gestimuleerd dat hij wegzakte in een depressie. Als jouw lieve, vrolijke mannetje ineens zegt dat hij het liefst dood wil, omdat hij niet meer kan... dan breekt je hart als ouders.

We besloten, in overleg met de huisarts en de psycholoog die hem op dat moment begeleidde, hem van school te halen. Hij ging voortaan naar het montessori waar hij op zijn eigen niveau kon werken.
Helaas liep het daar niet veel beter. Ondanks een training bij Slimgym van Paramee en vele andere begeleiding was school een drama.
Er werd gesproken over autisme en ADHD, en alleen maar om te bewijzen dat dit niet zo was hebben we hem door het GGZ laten onderzoeken.
Diagnose?: zwaar gefrustreerde hoogbegaafde leerling. Geef hem ontwikkelingsgelijken en uitdaging en zijn gedrag wordt beter.

Via Facebook kwamen we een bericht tegen van hbkids. We herkenden zoveel tijdens het intake gesprek dat we de oudste hebben aangemeld voor een cursus daar.
Inmiddels was onze jongste zoon ook aan school toe en aangezien we bij hem dezelfde ontwikkeling herkenden als bij zijn broer, besloten we hem naar de groep van hbkids te laten gaan. De oudste wilde dit nog niet.
De jongste was zo enthousiast over de groep dat de oudste uiteindelijk ook heeft besloten te gaan en hij vond het toch wel heel erg leuk.
Deze kinderen hebben ontwikkelingsgelijken nodig, maar ook volwassenen die de andere gedachtengang van hb kinderen begrijpen. Vanaf het begin voelden de jongens aan dat ze begrepen werden en dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Hbkids heeft ons fantastisch begeleid en heeft ook geprobeerd de jongens op school een fijne plek te geven. Toen dit onmogelijk bleek te zijn, hebben ze gezocht naar oplossingen en zo zijn wij terecht gekomen bij een school die wel open staat voor het hoogbegaafde kind.
Sinds 4 maanden gaan ze hier naar toe en allebei bloeien ze helemaal op.
Ze zijn van kinderen die over de gang rennen, niet aan het werk willen en de juf tot wanhoop dreven, veranderd naar kinderen die luisteren, een goede werkhouding hebben, weer oog hebben voor anderen.

Mijn oudste heeft via hbkids een dierbaar vriendje gevonden met wie hij werkelijk alles kan delen. En dat zonder woorden, want ze hebben aan een blik genoeg. Hoe waardevol is het om iemand te hebben die jou begrijpt, omdat hij net als jou is?Dat ze elkaar door de lastige, drukke dagen slepen en samen grenzen verleggen, terwijl daar nooit ruimte voor was in hun koppie?

Zonder hbkids zouden we 2 speciaal onderwijs kinderen hebben, want die kant werd het door de vorige school opgestuurd. Dit betekent voor de overheid de kosten van het speciale onderwijs, maar ook van het vervoer en alle andere bijkomende kosten.
Dan praten we nog niet over alle psychologische bijstand, psychiatrische bijstand en een moeder met een burn-out die thuis is komen te zitten.

Wat zou het fantastisch zijn als hbkids vergoed wordt en daarmee zoveel kinderen geholpen worden die anders ook tussen wal en schip terecht zouden komen! Wat zullen er een boel zorgkosten bespaard worden als deze kinderen zich aan elkaar kunnen optrekken en begeleiding krijgen die ze WÉL begrijpt. Niet alleen maar uit de boeken, zoals alle andere geprobeerde therapieën, maar vanuit de eigen hoogbegaafdheid.
Mijn kinderen kunnen niet meer zonder hbkids, maar nu wel zonder alle therapieën en medicatie om te slapen!
Voor ons kwam hbkids nog net op tijd en ik wil er niet aan denken wat er gebeurd was als zij er niet voor ons waren geweest!

- Anoniem
Toen onze oudste dochter 5 jaar was, werd ze steeds neerslachtiger en begon serieuze kenmerken van depressiviteit te vertonen. Ze is een ontzettend vrolijke baby en peuter geweest en we herkenden haar niet meer terug. We hadden het vermoeden dat het tekort aan uitdaging op school een belangrijke rol speelde en gingen in gesprek met de leerkrachten, deze herkenden echter niets in ons verhaal. Het vermoeden dat onze beide dochters hoogbegaafd waren werd steeds sterker en we besloten onze oudste dochter direct te laten testen.

Nadat uit deze test bleek dat onze dochter uitzonderlijk hoogbegaafd is, kwam er meer erkenning vanuit school. Ze probeerden haar uitdagender werk te geven en buiten school kreeg ze Engelse les en tekenles. Haar neerslachtigheid bleef echter aanhouden en we besloten contact op te nemen met HBkids, direct bij de intake zag ik onze dochter opleven, eindelijk werd ze gehoord! Als 6-jarige werd ze continu als kleuter benaderd, maar bij HBkids werd ze eindelijk op haar eigen niveau aangesproken, wat een verademing!

Inmiddels gaat ze bijna een jaar naar HBkids en hebben we eindelijk onze dochter terug. Op school blijft het moeilijk en het gebrek aan uitdaging blijft af en toe een bron van verdriet voor haar. Ze heeft echter onwijs veel geleerd bij HBkids, ze komt beter voor zichzelf op (dit was een doel dat ze zelf had opgesteld samen met de begeleiding bij HBkids) en haar faalangst is heel erg verminderd.

We zijn als ouders ontzettend dankbaar dat HBkids bestaat, we weten niet hoe het anders was gelopen met onze dochter. Ook onze jongste dochter gaat binnenkort starten bij HBkids, we kijken nu al uit naar het geluk, de rust en de ontwikkelingsgelijken die ze daar zal vinden.

Het leven met twee hoogbegaafde kinderen is absoluut een uitdaging (maar ook een heel groot geluk!) en helaas worden deze kinderen nog weinig 'gezien' en zijn zowel scholen als de maatschappij niet (of onvoldoende) op hen ingesteld. HBkids is voor ons een lichtpunt en een houvast bij de opvoeding van onze geweldige meiden.

- Anoniem
In september 2014 zijn we in contact gekomen met Hbkids. Onze dochter was op dat moment net 3 jaar. Ze was zo veel boos en liep zo veel voor in ontwikkeling dat we haar niet meer konden begeleiden om zichzelf te kunnen zijn. Na het eerste gesprek met Hbkids was het meteen duidelijk, onze dochter had dringend coaching nodig. We zijn meteen begonnen met individuele coaching. Onze dochter werd zichtbaar rustiger en de driftbuien werden al minder. Na 2 lezingen van Marieke zijn we de technieken die werden genoemd meteen gaan gebruiken en we hadden gelijk een totaal ander kind. Onze dochter kreeg door dat we haar begrepen en kreeg daardoor veel minder driftbuien. Per januari 2015 is ze op de groep gekomen. Samen met andere ontwikkelingsgelijken leefde ze steeds meer op en kon ze aan de slag met zicgzelf terug te vinden samen met Hbkids. Elke week wordt er onder andere gepraat in de groep. Zo kunnen ze vertellen wat dwars zit of gewoon een leuk verhaal vertellen. Eerst luisterde onze dochter eigenlijk niet en nu na 1,5 jaar is ze heel aandachtig aan het luisteren en begint ze ook haar eigen dingen te vertellen. Thuis is dat dan ook weer meteen terug te herkennen omdat ze nu thuis ook meer vertelt wat haar dwars zit. En daardoor kunnen wij weer beter haar begrijpen en helpen. Haar doorzettingsvermogen was toch wel een behoorlijk dingetje omdat ze alles erg saai vond en makkelijk wilde ze alles snel doen. Vond ze het niet leuk dan stopte ze gelijk. Bij Hbkids heeft ze geleerd om door te zetten. Door steeds beetje bij beetje elke week een opdrachtje te geven en de goede begeleiding zegt ze nu zelf ook "mama ik moet even doorzetten want dan lukt het vast en als het niet lukt dan is dat niet erg want foutjes maken mag ook". Ze hebben geleerd dat ze niet altijd perfect hoeven te zijn want niemand is perfect. Meneer Perfect mag foutjes maken dat hebben ze op een speelse manier geleerd bij Hbkids. Het is niet dat ze in de schoolbanken zitten en op een schoolse manier de dingen leren. Nee ze leren door te spelen en daarop in te haken. De kinderen in hun waarde laten en op hun niveau aan te spreken en uit te leggen. Daar worden de kinderen erg blij van want dat is weer een manier waarop ze herkenning krijgen en voelen dat ze geaccepteerd worden zoals ze zijn, een prachtig uniek persoon.
Toen onze dochter naar school ging heeft ze de coole kikker training gevolgd. Soms is het zo dat je niet alles kunt doen in een groep en dan kunnen de kinderen in een heel klein groepje trainingen volgen. Onze dochter heeft er veel aan gehad en meerdere trainingen zullen er ook vast nog gevolgd worden, zoals "leren leren" want als je alle informatie zo makkelijk in je op kunt nemen dan leer je niet leren en loop je straks op de hogere scholen vast en dat willen we natuurlijk allemaal voorkomen. Voorkomen is ook beter dan genezen en scheelt straks heel veel problemen. Onze dochter gaat met enorm veel plezier naar Hbkids en vraagt op maandag alweer wanneer vrijdag is omdat ze er dan weer naartoe mag gaan.
Haar zusje gaat er per september ook naartoe. Het is heel erg fijn dat ze heel vroeg al kunnen signaleren wat deze kinderen nodig hebben en je daardoor vroeg kunt beginnen met de goede begeleiding. Onze jongste dochter gaat nu nog naar de tankmomenten. Deze gevarieerde groep van kinderen die niet standaard in een groep zitten doordeweeks is een mooie indicatie voor zowel je kind als voor de begeleiders om te zien of je kind in een doordeweekse groep kan. Onze jongste dochter geniet er zo van en bloeit helemaal ook op dat ik blij ben dat deze momenten er zijn tot ze vast op de groep zit.

De ouders worden ook niet vergeten. Zij zijn immers degene waar ze het meeste zijn en waar vaak alle frustraties op wordt geuit. Hier is de oudercursus voor. Ouders gaan door een weg van hoogbegaafde feiten en opgebouwde kennis die is opgedaan uit jarenlange ervaring en tijdens de oudercursus is veel ruimte om te bespreken waar je zelf tegen aanloopt en samen proberen we daar een oplossing in te vinden. Hierdoor word je ook heel erg bewust van jezelf en daardoor kun je je kind ook weer nog meer helpen. Onderwerpen als: perfectionisme, faalangst, onderpresteren, basiscommunicatie en mindset worden ruim besproken en helpen je erg bij de uiteindelijke acceptatie, ook van jezelf.
Dingen proberen om te zetten van negatief naar postief is ook een mooi onderwerp. Wij mensen denken vaak te negatief. Als je bewust gaat nadenken over hoe je negatieve eigenschappen ook als postieve eigenschappen kunt zien en niet alleen bij hoogbegaafde kinderen wordt het denkbeeld van jezelf ook rustiger. Je ziet niet meer overal de irritante kanten van je kind waar je normaal dus erg negatief over bent. Nee ziet meer leuke grappige kanten van je kind.

Zelf zijn we ook allebei bij HBconnect geweest om zelf individuele coaching te ervaren. Wat zijn we een ervaring rijker geworden. Eerst hebben we een gesprek gehad waar de eigenlijke kern van een bepaald "probleem" zit. Uiteindelijk hebben we deze kern gevonden. Door de vele vragen, die ik als positief ervaarde, kwamen we tot de diepe kern van het probleem. Daarna zijn we met een ademhalingssessie verder gegaan. Ik zou het beschrijven als een reis door mijn verleden met alle emoties die je maar kan bedenken, blij, boos, verdrietig....
Door aan een zeer negatieve ervaring te denken kan je ademhaling al helemaal vastlopen. Je begint onrustig te ademen en je raakt van binnen in paniek. Door de ademhalingssessie heb ik geleerd om op een goede manier te ademen als ik aan die momenten terug denk. En het is niet alleen dat je je beter voelt door op je ademhaling te letten. Nee, in mijn geval door te vertellen dat ik er ook mag zijn en dat de jongens en meiden die mij vreselijk hebben gepest misschien zelf wel problemen hebben gehad. Waardoor ze mij als slachtoffer namen omdat ik me erg kwetsbaar opstelde op school. Door deze ervaring op school was mijn zelfvertrouwen weg. Je denkt dat je er niet meer toe doet. Maar Arno liet me inzien dat ik er wel degelijk toe doe en dat ik er ook zeker mag zijn. Ik ben door de slechte ervaring op school gevormd zoals ik op dat moment van de sessie was. Maar na de sessie en de reis van emotie ben ik rustiger geworden. Ik heb mijn verleden een plek kunnen geven en praat zelfs weer op een rustige manier met de mensen die mij vroeger zoveel pijn hebben gedaan. Door het nu uit te kunnen leggen op een rustige manier en te vertellen dat ik er achter ben gekomen zelf ook hoogbegaafd te zijn snappen ze nu ook waarom ik anders was en nergens bij paste.
Ik had vroeger geen begeleiding. Het was niet bekend. hoogbegaafdheid werd slecht opgemerkt ook al had ik zelf een jongen in de klas waar het wel bij was opgemerkt en versnelde. Ik was een echte onderpresteerder en nu zijn alle puzzelstukjes op hun plaats terecht gekomen en kan ik met een hele andere blik en een ander gevoel naar mijn verleden kijken en daardoor ook weer mijn kinderen helpen. Want zoals Marieke in de oudercursus mooi heeft verwoord: Je moet eerst je eigen stenen op je pad opruimen voor je je kind kan helpen. Want je kinderen voelen alles aan en als je zelf niet lekker in je vel zit dan worden de kinderen ook een stuk onrustiger.

- Anoniem
Een praktijk voor hoogbegaafden waar er met een open blik naar kinderen wordt gekeken. Waar elk kind zich welkom en begrepen voelt. Een doordacht systeem waar zorgvuldig rekening wordt gehouden met de eventuele probleemgebieden van de kinderen. De kinderen starten altijd met psycho educatie. Hiervoor is een zeer fijne hoek ingericht met matrassen, zitzakken en kussens. Hierdoor kunnen ze hun fysieke gevoeligheid op een positieve manier uiten in plaats van een storende factor te zijn in het groepsproces. Hoogbegaafde kinderen zijn er in alle maten en soorten, met elk kind wordt liefdevol en met aandacht omgegaan.

Mijn zoon was ook ‘anders’, achteraf gezien. Al vier jaar liep ik te stoeien op/met school. Al jaren hoorde ik dat hij te druk was, moeilijk te begrijpen, brutaal en wel erg standvastig. Ik zag een lief, zorgzaam eigenzinnig kind dat het moeilijk had met zichzelf.

Een kind dat buiten de groep viel en al vanaf groep twee wordt gepest. Een kind dat het in groep 3 al snel saai vindt, maar niet laat zien wat het kan. Nu in groep 4 erg druk en storend gedrag vertoont, wel een supersprong laat zien in de rekenresultaten, soms laat weten het leven helemaal niet leuk te vinden en duidelijk gevoelig is voor de manier waarop mensen zich voelen. Op school weten ze niet hoe ze hiermee om moeten gaan.

Sinds half februari gaat hij naar HBkids. Ik kon die eerste keer mijn ogen niet geloven; een kind wat de rust heeft gevonden, trots is op zijn bouwwerk van lego, een kind die ziet dat er ook andere kinderen zijn als hij, die hem wél begrijpen, waar hij wél mee kan praten. Ik glimlach nog als ik eraan denk. Na de tweede keer zie ik ook thuis een verandering. Hij uit zich meer, doet woordspelletjes en durft meer te laten zien. Hij durft anders te zijn, wat een genot! We zijn er nog niet, maar het verschil is overduidelijk. Bedankt HBkids!

- Anoniem
Wat ben ik blij met een organisatie als HBkids. Vanaf het begin dat onze kinderen geboren zijn, zijn ze “anders” geweest. We konden nooit precies achterhalen wat het nu was. De onrust in huis, de frustraties in de kinderen, dingen willen die nog helemaal niet bij hun leeftijd passen, het bijzondere gedrag, motorische uitdagingen, het op zeer jonge leeftijd volle zinnen maken etc etc. Dan begin je bij het consultatie bureau voor advies. Dan huisarts, kinderarts, GGZ, ergotherapeut, school en er blijven maar instellingen zich aan de lijst zich toevoegen. De een na de ander lijkt het niet te snappen, schrijft ADHD medicatie voor, of zet ze op dieet om rustiger te worden. School is een grote bron van frustratie, ze willen wel maar kunnen niet. De kinderen komen niet verder. Je ziet je kind elke dag ongelukkiger worden maar je weet niet hoe je ze moet helpen. Als ouder ga je door een hel maar de kinderen zelf leven die hel. Ze willen op 4 jarige leeftijd niet meer op deze aarde zijn, ze kunnen geen aansluiting vinden bij andere kids, ze worden niet uitgenodigd op partijtjes omdat ze zo druk zijn, school is zo vermoeiend met alle herhalingen dat ze kapot thuis komen en compleet overprikkeld zijn.

En dan….. dan is daar HBkids. Een organisatie die de kinderen op een hele andere manier bekijkt. Komt de onrust en de drukte vanuit een hoog IQ? Ze laten deze kinderen samen spelen en samen ontdekken. Meteen na 1 keer haal ik een blij kind op. Een kind dat zegt: mam daar snappen ze me wel, mam ik heb een vriend gemaakt, mam ik ben niet de enige die zo anders is, mam als ze bij HBkids iets aan me uirleggen dan weet ik wat ze bedoelen. Eindelijk, eindelijk na lang zoeken zie ik onze kinderen opbloeien. De frustraties zijn er nog wel maar beetje bij beetje zwakken die af en krijgen ze een plaatsje.

Als de kinderen daar zo goed draaien en ook opbloeien dan valt daar voor ons als ouders vast ook veel te leren dachten wij. Om die reden geven zowel mijn man als ik ons op voor de oudercursus. De cursus is top down waar ook wij, als hoogbegaafde ouders , een nieuwe ervaring opdoen. Wat een verademing om op deze manier te leren. We leerden onze kids helpen en begrijpen, we leerden signalen herkennen en we leerden hoe we school bij dit alles kunnen betrekken. De ervaring is dat de meeste scholen wel willen helpen maar tegen budgetten aanlopen of zoveel verschillende niveaus in de klas moeten aanbieden dat het moeilijk is passend onderwijs te bieden. Kortom we krijgen tips en tricks die toepasbaar zijn binnen en buiten het gezin.

De kinderen gaan er nu sinds sep 2015 heen en inmiddels draaien ze op school weer goed, gaat het thuis vele malen beter, hebben ze vrienden en vriendinnen en zijn er zelfs logeerdates. Wat een verschil. Wij zijn dankbaar en kijken uit naar alles wat HBkids nog gaat opzetten.

- Anoniem
Ruim een jaar geleden kwamen wij het artikel van HBkids tegen in de krant. Eindelijk was er iets in de buurt waar hoogbegaafde kinderen elkaar kunnen ontmoeten en zich kunnen ontwikkelen. Dit heeft onze zoon erg laten groeien het afgelopen jaar. Het contact met de andere hoogbegaafde kinderen is zo waardevol geweest! Ook de goede begeleiding is ontzettend positief geweest. Onze zoon is inmiddels van school gewisseld op advies van HBkids. Ook dat is een hele goede stap geweest. Hij heeft het nu een plekje kunnen geven, dat je anders mag zijn. In de loop van het jaar werden we ook op het vermoeden van hoogbegaafdheid bij onze dochters geattendeerd. Onze meiden hebben zich waarschijnlijk heel erg aangepast. Sinds kort gaan die ook naar HBkids en dit vinden ze heel erg leuk. We hopen dat zij ook een mooie ontwikkeling mogen doormaken bij HBkids! Ik hoop dat er nog vele kinderen geholpen mogen worden!

- Anoniem
Een klein jaartje geleden heb ik via google HBkids gevonden omdat er een vermoeden van hoogbegaafdheid bij onze zoon was. Tijdens het intakegesprek viel me op dat ze me meteen begrepen, zonder overal etiketjes op te plakken. Ik voelde me serieus genomen en met een lach en een traan ging ik weg. Opgelucht stapte ik de deur uit, eindelijk begrip....

Het was in het begin even kijken in welke groep hij nou het best op zijn plek was, omdat we na school best veel activiteiten hadden vanwege genoeg aanbod aan uitdagingen. Maar al snel ging hij naar de onderbouwgroep en heeft het er nog steeds erg naar zijn zin. Wat hij op school niet doet: samen spelen, doet hij daar uitvoerig. Op school moet ik uitgebreid afscheid van hem nemen, maar daar kijkt hij niet meer naar me om. Vooral het samen zijn met leeftijdsgenoten doet hem erg goed.

Om meer te weten te komen over hoogbegaafdheid zijn mijn man en ik de oudercursus gaan volgen. Dit gaf voor ons veel duidelijkheid en handvaten. Ook het delen van ervaringen met andere ouders was heel fijn. Je staat er daardoor niet alleen voor. Heerlijk die herkenning van ieders worsteling in de opvoeding. We konden ook lachen om allerlei situaties die onze kinderen teweeg brengen.

Ook heeft onze zoon de volle hoofden training gevolgd, wat hem meer duidelijkheid heeft geboden om met zijn gedachten om te gaan.

HBkids is een superteam, die 100% voor de kinderen gaat!

- Anoniem
Bij HBkids kan onze dochter samen zijn met kinderen die net als zijzelf hoogbegaafd zijn. Ze hoeft zich niet aan te passen aan haar leeftijdsgenoten maar ze kan zichzelf zijn. Ze ziet bij HBkids dat er nog meer kinderen zijn die ook ‘anders’ zijn.

De ruimte bij HBkids is ingericht met voldoende materialen: Speelgoed, puzzels, spellen om met elkaar te spelen, maar ook met voldoende materialen om te knutselen. Het is ook mogelijk voor de kinderen om even tot rust te komen.

Door de professionele maar liefdevolle begeleiding heeft ze het afgelopen half jaar geleerd dat niet altijd alles vanzelf gaat. Dat je ook moet doorzetten om je doelen te behalen en dat je van je fouten kan leren.

Voor ons als ouders is het fijn om met andere ouders te praten, herkenning in de problemen waar je tegen aanloopt als ouders maar ook ervaringen delen en elkaar tips of adviezen geven.

Wij als ouders kunnen ook altijd terecht bij HBkids om onze zorgen te delen en voor adviezen.

- Anoniem
Sinds Januari 2015 gaan onze zoons met veel plezier naar de groepen bij HBkids (kleuter/peutergroep). Naar aanleiding van het artikel in het NHD besloot ik vorig jaar contact op te nemen. We konden meteen dezelfde week terecht voor een kennismakingsgesprek. Op school zaten we op dat moment midden in een versnellingstraject met onze oudste zoon. Ik heb het uitwisselen van ervaringen met andere ouders binnen HBkids en de adviezen van de HBkids begeleiders als heel waardevol ervaren. Tot dat moment was onze oudste zoon absoluut geen ‘clubjes’ kind. Alles wat nieuw is wordt met enthousiasme ontvangen maar meestal verliest hij na een aantal keren zijn interesse. Dat hij nu ruim een jaar later nog elke week (2 keer zelfs, momenteel) met veel plezier naar HBkids gaat hadden we alleen maar durven hopen. Ook onze peuter gaat elke week met veel plezier naar HBkids, fantastisch dat kinderen al zo jong terecht kunnen. Op de peuterschool of in de klas zijn ze vaak de enige die (vermoedelijk) hoogbegaafd is. Wij vinden het enorm waardevol dat ze van jongs af aan kunnen genieten van contacten met andere kinderen die een vergelijkbare ontwikkeling doormaken en zich lekker even ‘normaal’ in de groep kunnen voelen.

Toen mijn oudste zoon even niet zo lekker in zijn vel zat op school kwam dit er bij HBkids meteen uit. Er werd ons geadviseerd om niet te lang af te wachten maar meteen actie te ondernemen en dankzij de deskundige adviezen en inzet van HBkids en school gaat onze zoon nu weer met plezier naar school. De rol die HBkids hierin gespeeld heeft was voor mij als moeder van onschatbare waarde.

HBkids heeft ons als gezin heel veel positieve energie gebracht en ik hoop dan ook dat nog veel meer kinderen en hun ouders de weg naar HBkids weten te vinden!